Geluid bij de film

Op 21 januari 2020 was Johan van de Adel weer bij ons te gast. Deze keer hield hij een presentatie over geluid bij de film.¬†Een echte praktijkavond, waarbij de clubleden meewerkten bij een aantal uitdagende microfoonexperimenten. We oefenden een interview met 3 personen met veel achtergrondgeluiden, bv verkeersdrukte in de stad. Prangende vraag: hoe gaan we het geluid in deze situatie goed opnemen? Hij presenteerde eerst een aantal sheets met techniek thema’s, zoals welke microfoon in welke situatie? Wat voor soorten microfoons heb je allemaal tegenwoordig? Ook kwamen er goede vragen uit de zaal. Na de pauze gingen enkele leden een interview opnemen met bijbehorende verkeersgeluiden. Ze konden gebruik maken van hun eigen apparatuur of van de door ons meegebrachte geluidsset. Hierna gingen we allemaal aan de slag met het interview. Johan liet de gemaakte opnames terugzien en horen..! Wat hebben we geleerd? Houd in zo’n situatie de microfoon dicht bij de mond, waardoor het omgevingsgeluid vanzelf wordt weggedrukt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *