48Hour 2019

 

Ook dit jaar heeft The8Team weer meegedaan aan het 48 HOUR Filmfestival te Rotterdam. Een filmproject, waarbij het de bedoeling is in 48 uur een speelfilm te maken met een maximale speelduur van 7 minuten. Dat lijkt op zich eenvoudig, maar het filmgenre alsmede de verplichte onderdelen worden pas op vrijdagavond bij aanvang van het filmfestival bekend gemakt.

Het The8Team bestond dit jaar uit een crew van 13 personen, waarvan 8 teamleden lid zijn van de Filmclub RVSL. Via een verloting werd voor The8Team het filmgenre “Dark Comedy”of “Animal Film” uit de hoge hoed getrokken. In de film moest vervolgens, naast een personage in de functie van penningmeester, de verplichte zin “niemand zei dat het makkelijk was”  en een platte grond als prop worden opgenomen.

Met deze informatie ging het team op vrijdagavond aan de slag. Oftewel het verhaal bedenken, het script schrijven, de shotlist maken en acteurs en actrices benaderen. Dat allemaal op vrijdagavond, want de volgende dag heb je hard nodig als opnamedag om alle gewenste shots te kunnen maken.

Na hard werken op de set en controle of alles op de juiste manier in beeld is gebracht, gaan de editor en zijn assistent in de nachtelijke uren driftig aan het werk om van alle geschoten clips een aardig en boeiend filmpje te maken. En in de ogen van de teamleden is dat ook dit jaar weer gelukt.

Met als titel “Happy Donors” werd op zondagmiddag de film op tijd bij Lantaren/Venster te Rotterdam de film ingeleverd en op donderdagavond daarop onder grote belangstelling van het publiek in de bioscoop vertoond.