Nieuws 2016

RVSL team vertoont film in filmhuis Lantaren Venster

 

RVSL ‘ers deden mee aan het 48 uurs project Rotterdam. In één weekend werd een script geschreven, de shots opgenomen en de montage gemaakt. De filmgroep noemt zich The8Team en hun film heeft als titel ZONDAG . Deze film wordt vrijdag 2 september om 19:00u in Lantaren Venster getoond. Een bijzonder evenement want de zaal van het filmhuis is goed geoutilleerd, dus de projectie van goede kwaliteit. Een mooie prestatie met een geweldige afsluiting. Maar misschien zit er nog meer in het vat? Zaterdag is de prijsuitreiking van het gehele project om 20:00u.  The8Team duimt dat zij in de prijzen valt. Duim je mee?

 

RVSL team haalt een weekendje door

The8Team, het RVSL team dat deelnam aan het 48 uurs project had in het weekend van 26 augustus aan 2 uur slaap genoeg. Er was immers werk aan de winkel. 

 

Het RVSL-team startte vrijdagavond met het maken van een script voor een film die maximaal 7 minuten mocht duren.

Tijdens de kick-of werd als genre Coming of Age getrokken.

Naast het genre werd elk team enkele verplichtingen opgelegd om deze in de film op te nemen zoals een verplichte prop in de vorm van een elastiek, een trainer als personage en de tekst ‘het antwoord is ja, maar wat is de vraag?’

Hiermee gingen enkele teamleden in samenspraak met de acteurs aan de slag.

Na circa 2 uur werd het basis verhaal door enkele leden tot in de nachtelijke uren verder uitgewerkt tot een grove opzet in de vorm van een storyboard en shotlist.

Hiermee ging het team zaterdagochtend aan de slag.

In de namiddag kon worden vastgesteld dat we alle beelden hadden geschoten om van ons verhaal een aardig montage te maken.

Na het bekijken en rangschikken van het beeldmateriaal kregen 4 van de 12 teamleden de verantwoordelijkheid voor de montage.

De gehele nacht werd er driftig doorgewerkt tot zondagmorgen half zes, toen besloten werd een korte slaappauze te nemen van 2 uur.

Hierna stond het gehele team voor de deur om de eerste montageresultaten te bekijken.

Zondagochtend zijn er naar aanleiding van de preview nog enkele wijzigingen aangebracht.

Daarna ging het gehele team naar Lantaren Venster in Rotterdam om de film op tijd in te leveren.

Op vrijdagavond 2 september zal de film in deze bioscoop aan het publiek worden vertoond.

De inhoud van onze film kan in het kort als volgt worden omschreven:

 

Een man van middelbare leeftijd probeert een einde te maken aan een 40 jaar durende verstikkende relatie met zijn moeder,

die is ontstaan na een auto ongeluk in het verleden waarbij zijn vader en broertje omkwamen.

 

Zaterdagavond 3 september vindt dan de Awards Ceremony plaats.

Dit zal een spannende avond worden voor het gehele team en iedereen hoopt natuurlijk op een prijsje.

Dinsdag 19 januari 2016 – RVSL Jaarwedstrijd

Een volle zaal met leden, partners en belangstellenden. De beamer staat klaar voor projectie van de films, de jury zit gereed, de spanning is te snijden. De jaarwedstrijd 2016 van RVSL kan beginnen !

 

In totaal waren er 7 films aangemeld voor deelname aan de jaarwedstrijd en één film voor jurering buiten de wedstrijd om. Stuk voor stuk leuke, interessante en/of boeiende films. En voor de kijkers een fraaie mix van filmgenres. Niet alleen  documentaire-achtige flms, maar ook een registratie, een filmportret, een vakantiefilm,  en korte speelfilms waarin hier en daar de humor niet ontbrak.

Ook de jury was verrast over de kwaliteit en het niveau van enkele films. Zichtwaar was er veel tijd, zorg en energie gestopt in het maken van de films, aldus Henk van de Meeberg, één van de juryleden op deze avond.

 

Gelukkig was er ook dit jaar in het programma weer ruimte voor een korte pauze. En zoals elk jaar had Lenie van der Burght weer gezorgd voor heerlijke hapjes.

 

En dan na 8 filmprojecties, wanneer het juryberaad is afgerond , de cijfertjes zijn geteld, is het grote moment van de prijsuitreiking aangebroken. Marco Bruno en Kees van Driel waren met hun film “Duog” niet alleen de winnaars van de RVSL Jaarwedstrijd 2016, maar ook de zaalprijs ging naar hun toe.

Uitslag jaarwedstrijd RVSL 2016

Dinsdag 2 februari 2016 – RVSL clubwedstrijd

Gelijk aan vorig jaar is er naast de Jaarwedstrijd wederom een Clubwedstrijd georganiseerd om met name ook de beginnende filmers binnen RVSL in de gelegenheid te stellen aan een wedstrijd deel  te nemen zonder een officiële nauwkeurige beoordeling door NOVA geaccordeerde juryleden.

 

Voor deze wedstrijd werden 8 films aangemeld. Anders dan vorige jaar zijn deze films door de leden zelf beoordeeld in een systeem dat eerder bij de videoclub in Spijkenisse werd toegepast. Frans Boers had niet alleen het initiatief hiertoe genomen. Hij had zich ook bereid verklaard het administratieve gedeelte voor zijn rekening te nemen. Een niet geringe klus natuurlijk om alle door de leden toegekende cijfers op verschillende beoordelingsonderdelen te verzamelen en vervolgens door telling te komen tot een uitslag.

 

Na een welkomstwoord van Kees van Driel werd de avond gestart met de projectie van de films. Gelijk aan de jaarwedstrijd konden de aanwezigen genieten van een aardige mix van filmgenres met enkele verrassende resultaten voor beginnende filmmakers. Na de projectie van iedere film werd onder leiding van Frans Boers met de aanwezigen nog even kort gediscussieerd over de inhoud van de film en de ervaring van de leden bij de beoordelingen. Een tweetal bestuurleden hadden zich eerder gebogen over de prestaties van de leden met deze films en wat aantekeningen gemaakt over de plus- en minpunten. Aan de hand van deze beoordeling gaf Willem Kremer, met name gericht op de filmische aspecten, per film nog een korte toelichting op de inhoud.

 

Kortom een gezellige en leerzame clubavond waarbij we gezamenlijk hebben genoten van een aantal goede tot zeer goed gemaakte films. Zichtbaar was er door iedereen veel tijd en energie gestoken in hun filmproductie om op deze clubwedstrijd goed voor de dag te komen. Dit is veel belovend voor de toekomst!

 

Uitslag clubwedstrijd RVSL 2016