Vakantiefilm wedstrijd 2014

Wedstrijd vakantiefilms druk bezocht.

De vakantie beleefden de 25 bezoekers van de wedstrijdavond voor de vakantiefilms opnieuw. Zij reisden van Cape point naar Lanzarote, Santorini, de Middellandse Zee, Garderen, Friesland, Tiengemeten, Dublin, China en IJsland.

De filmmakers lieten het publiek mee genieten van de oceaankust in Zuid Afrika, de ontspanning aan het zwembad, mooie vergezichten, indrukwekkende standbeelden van zand, de weidse wateren in Noord Nederland, ontspanning vlakbij huis, de wondere wereld die Ierland heet, hoeveel en hoe groot China is en de betovering maar ook het gevaar van een smeltende gletsjer.

De aanmoedigingsprijs was voor Gerjo Leeflang die een audio visuele presentatie liet zien. Het publiek honoreerde haar prestaties vanwege de mooie scherpe beelden, de passende muziek en de vlotte montage. Ook de films Dublin, heel veel China en IJsland van respectievelijk Herman Bakker, Rik Kapoen en Kees van Driel vielen in de prijzen.

De film Dublin liet de vele facetten van deze stad in Ierland zien. Scherpe beelden, een goed verzorgde montage en goed verstaanbare voice over ondersteunde de beelden. De film heel veel China kende de thema’s mensen in China, het terracottaleger , de Chinese muur en de drukke stad Shanghai. De vele close ups wisselden de totalen af en de muziek waren passend bij de thema’s. De film Ijsland had de smeltende gletsjer centraal. Een heldere voice over stem ondersteunde de beelden adequaat. De goed verzorgde montage met beeldwisselingen passend op de muziek gaf rust en benadrukte de weidsheid maar ook het dreigende gevaar. Het beeldformaat week af van de andere films. De zwarte balk boven en onder zorgden voor een bioscooplook.

20141028_225344
20141028_225410
20141028_225437

De aanmoedigingsprijs was voor Gerjo Leeflang (links) uit handen van Herman Bakker (rechts) voor haar film ,,SANTORINI”

Herman Bakker (rechts) ontving de derde prijs voor zijn film ,,DUBLIN” van Rik Kapoen (links).

 

 

Kees van Driel (rechts) ontving de tweede prijs voor zijn film ,,IJSLAND”’ van Herman Bakker(links).

20141028_225534

Rik Kapoen (links) ontving de eerste prijs en de wisseltrofee uit handen van Herman Bakker (rechts), voor zijn film ,,HEEL VEEL CHINA”.