Verslag filmcursus

Drukbezochte cursusavond

Bijna 25 mensen bezochten op 4 november de eerste cursusavond FILMEN VOOR BEGINNERS. Filip Sleurink vertelde over kader, compositie en het filmen in drie delen. Hij liet hier talloze voorbeelden van zien. De gulden snede, het totaal, half totaal en de super close up werden de bezoekers als snel duidelijk.

Met de ogen dicht luisterden de aanwezigen naar muziek en discussieerden wat voor beelden hier bij pasten. Hilarisch werd het toen Filip verkeerde muziek bij foute beelden vertoonde. De toon was gezet.

Echt stil werd het toen een huiswerkopdracht werd gegeven. Met elkaar praktijkervaring opdoen aan de Oude Maas. Filip als docent en enkele RVSL’ ers als begeleiders. Op zaterdag 15 november om 10.00 uur verzamelen bij de Thermen Barendrecht, Achterzeedijk 81.

Praktijkdag Basiscursus Filmen en Monteren, RVSL.

Op zaterdag 15 november 2014 verzamelt een groep cursisten en enkele leden van onze filmclub  zich op de parkeerplaats bij de Thermen Barendrecht.
Helaas regent het erg hard en de weersvoorspellingen geven een slecht vooruitzicht.
Ter plaatse wordt Intratuin Rhoon gebeld of zij het goed vinden dat de praktijkmorgen bij hen plaats vindt. Geen bezwaar.
Eenmaal binnen geeft cursusleider Filip Sleurink diverse aanwijzingen en goede tips. De cursisten treffen direct na de ingang een winterstafereel aan met beren, kerstmannen, kabouters in allerlei maten en vormen. Diverse poppen bewegen.  Hier worden direct de eerste beelden geschoten. Filip en ook de begeleidende RVSL leden geven hints zoals wat is je verhaallijn, probeer eens een ander camerastandpunt (hoog, midden of laag op de grond), ga naar je onderwerp toe, gebruik de groothoekstand, en zie het verschil met inzoomen.
Wat verder in het tuincomplex zijn complete winterberglandschappen opgesteld met allerhande bewegende elementen zoals skiliftjes, skiërs, draaimolens ed. Genoeg om te filmen en het geleerde in praktijk te brengen.
Voor de filmers is het nu de grote uitdaging om van de opgenomen shots een kort filmpje te maken.
De cursusleiding wenst allen veel plezier en succes hiermee.

De laatste dag van de cursus filmen werd afgerond met de uitreiking van de certificaten