Clubavond 8 november

Op bovenstaande foto vertelde bestuurslid Willem Kremer iets over de auteursrechten bij video en muziek

Deze avond vertelde Rik Kapoen ons meer over de presentatie van de RVSL in Het Kruispunt op donderdag, 24 november. Van 19.30 tot 22.00 uur zullen er films vertoond worden in verschillende blokken, met tussendoor interviews van makers. John Brosens zal vanuit de radiostudio Exxact ook aandacht besteden aan dit gebeuren door middel van interviews. De bedoeling is dat er mensen geïnteresseerd raken en uiteindelijk lid van de RVSL willen worden.
Daartoe is ook een aantal workshopavonden met name rond montage met het programma Shotcut in voorbereiding.

Willem Kremer vertelde ons de gang van zaken rond het 48 Hours Project, waaraan The8Team al een aantal jaren deelneemt. Het resultaat van dit jaar “King or Queen” bleek weer een hele prestatie. Vervolgens gaf The making of van Jan Vermaak een inkijkje in de voorbereidingen en de perikelen op set.

Na de pauze benadrukte Willem Kremer in een PowerPoint presentatie het belang van de afkoop van rechten bij gebruik van materiaal van derden. Muziek, beelden of foto’s kunnen niet zomaar gebruikt worden buiten de eigen huiskamer. Een interessant verhaal, dat vooral de ingewikkeldheid van de regelgeving aantoonde.