De week van 22 en 24 november

Geslaagde avond filmclub…..
De presentatie van amateur videofilmclub RVSL, op 24 november leverde een keur van door leden gemaakte films op. De avond werd aan elkaar gepraat door Rik Kapoen, die nadere uitleg koppelde met vragen aan de filmmakers.
In Barendrecht gehouden evenementen zoals de intocht van Sinterklaas, het Winterfeest en bijvoorbeeld de Kunstroute zijn waardevolle films gemaakt, waaruit op deze avond stukjes vertoond werden.
Er was aandacht voor de 1-minuut film, waarbij het de kunst is om in 60 seconden een kloppend (leuk) verhaal neer te zetten.
Reportages over De Rotte en De Hoeksche Waard en de bollenvelden op Flakkee, met prachtige drone beelden passeerden de revu.
De pauze werd ingeluid met door clubleden gemaakte reclamespots, bijvoorbeeld een grappige theereclame. Ook een promotiefilmpje van de RVSL werd vertoond. De bezoekers konden de drone bewonderen, waarmee veel beelden zijn gemaakt.

Klik op het logo van Radio Exxact om de interviews terug te horen, de hele uitzending duurt 56 minuten, inclusief muzieknummers.

Na de pauze kwamen de natuurfilms aanbod. De RVSL is heel blij met een aantal zeer goede natuurfilmers, die ook landelijk goed scoren. Tenslotte een speelfilm van het team dat al zeven jaar op rij meedoet aan het wereldwijde “48-hours project” locatie Rotterdam. Een hele kunst om in zo’n korte tijd een speelfilm van maximaal 7 minuten te maken, die aan allerlei regels moet voldoen.
De avond werd afgesloten met een korte speelfilm, waarna iedereen met een warm gevoel naar huis ging. Tegelijkertijd interviewde John Brosens in zijn programma Panorama Literama van Exxact FM een viertal clubleden over hun beleving van de club. Dit gaf een heel leuk inkijkje in de verschillende beleving van de club. (Tot twee weken na uitzending terug te luisteren via Exxact fm)
Eén ding kwam duidelijk naar voren: iedereen leert telkens weer en beleeft veel plezier aan het samen werken aan een mooie film.
Bezoek voor informatie, of bekijken van films onze site www.RVSL.nl

Een avond met Henny Hartevelt.
Op 22 november kwam gastspreker Henny Hartevelt, prijswinnaar op NOVA festivals met zijn vervreemdende films op onze clubavond.
Hij vertelde ons aan de hand van zijn films hoe hij altijd allerlei gedachten en gebeurtenissen opslaat, die vervolgens weer terugkomen in de verhalen die soms spontaan ontstaan. Henny is schilder en geeft ook les in het schilderen van voornamelijk stillevens. Dat is terug te zien in shots uit de getoonde films.
Lonely boy uit 2014, Zoon in de kast en Moeder is boven allemaal absurdistische films waarin Henny zelf bijzondere, eenzame mensen speelt. Soms liggen zijn verhalen jarenlang op de plank, en zij worden verfilmd op het moment dat hij een geschikte locatie vindt. Zoals bij de film Moeder is boven: een heel oude boerderij in Leiden, volkomen vervuild en verouderd, prima passend bij het verhaal. Henny hoefde alleen maar zijn attributen in de verlaten boerderij te plaatsen en zijn locatie was gereed. 
We hebben genoten van de films en het inkijkje dat Henny ons gaf.