Jaarwedstrijd 2023

Op 31 januari 2023 hadden we onze jaarlijkse jaarwedstrijd, een spannende avond voor de filmers die eventueel door mogen naar de regiowedstrijd. De grote winnaar van deze avond was Henk Hordijk met zijn film de Nassaukade……

De avond begon met de film “De Bok” van Piet de Kreij, zoals gebruikelijk werden we getrakteerd op prachtige beelden, deze keer geschoten in het Mallebos.
Arturo Corral had een film gecompileerd over de Spaanse seriemoordenaar “Romasanta”, een ongelooflijk verhaal.
“Welkom bij het Wilbrinkbos” een film met bijzonder fraaie, stabiele opnamen met doorkijkjes en wisselende focus, gemaakt door Rien van Vliet.
Willem en Josje Kremer maakten een uitgebreid portret van operazanger “Rudolf Schock”, waarvoor zij in binnen- en buitenland kenners interviewden.
Sjaak Grinwis heeft in “Rotterdam ondergronds” vastgelegd wat er zoal onder de oppervlakte gebeurt in Rotterdam. Heel informatief.
De film “Vaarschool Drechtsteden” van Gijsbert Snijder, Jan Versteeg, Jan Vermaak en Kees van Driel volgde aan boord, vanuit de lucht en vanaf de kant de opleiding voor vaarbewijzen.
Arturo Corral filmde de “weerspiegelingen van de ziel” van een dame.
The8team presenteerde de film “King or Queen”, gemaakt in het kader van het 48 hours project, locatie Rotterdam, voorwaar een prestatie.
In “Nassaukade” leidde Henk Hordijk ons rond in en om de Blueband fabriek in Rotterdam. Met historische beelden, interviews en een lied geschreven op de melodie van Ons Dorp van Sonnevelt, kreeg de kijker een goed beeld van de indrukwekkende fabriek, vlak voor de sluiting.
Tenslotte vertelde Piet de Kreij met zijn film “Wolvenpolder” over de nieuwe polder in de buurt van Spijkenisse. Een prachtige, informatieve film.
De jury, bestond uit Filip Sleurink – André v/d Hout – Henny Hartevelt. André lichtte na voorlezing van het juryrapport het rapport toe.
De film “Nassaukade” oogstte vier prijzen: de eerste prijs, de wisselprijs, de stamprijs (voor beste docu) én de zaalprijs. Gefeliciteerd Henk.
Tweede werd de film “Wolvenpolder” van Piet de Kreij en Willem Kremer mocht de derde prijs ontvangen voor de film “Rudolf Schock”.
De laatste drie films gaan door naar de regiowedstrijd Zuid-Holland op 29 april in Maassluis.