Voor RVSL geslaagd regiofestival

                     


Het ZH’12 filmfestival van 20 april 2024 in de Tuyter te Krimpen a/d IJssel bracht voor de RVSL een aantal prijzen. Er werden 21 films vertoond, waarvan 11 non-fictie en10 fictie. Omdat de totale projectietijd beduidend korter was dan gebruikelijk, had de organisatie tussen de films tijd ingepland voor korte interviews met de maker(s). Daarnaast was er een aparte presentatie van de juryrapporten op het scherm. Diverse Nederlandse TV persoonlijkheden als bijvoorbeeld Philip Bloemendaal, Mies Bouwman, Fred Emmer, André van Duijn, Sonja Barend lazen middels AI delen van de juryrapporten voor. (Nog) niet optimaal, maar wel bijzonder.
Twee van de vier RVSL films vielen in de prijzen: “Tweede Kans” van Ronald van Amstel de Wout Roodzant sleepte naast de Eerste Prijs Fictie ook de Mat Gerritsenprijs in de wacht. Deze film gaat door naar het NOVA festival. “De Vervanger” van The 8Team won de Zaalprijs, en “dát is het oordeel van het publiek en daarmee de belangrijkste prijs”, aldus Willem Kremer. De films “Brading Roman Villa” van Willem Kremer en “Mijn Favoriete Plekje” van Nancy Dijksman en Rik Kapoen vielen buiten de prijzen.