23 januari 2024, Jaarwedstrijd RVSL

Maar liefst 41 mensen hebben genoten van de jaarwedstrijd 2024. Via sneeuw in Frankrijk, Dierentuin Overloon, kwamen we bij The Making Of glas-in-lood panelen, waarna een familie op de Filippijnen in beeld kwam. Het resultaat van het 48hours project Rotterdam 2023 dwong respect af, evenals de opgravingen van een Romeinse vesting in Engeland. Mijn Favoriete Plekje werd gevonden door de Geluksvogel, die een Tweede Kans kreeg. Arturo had de introductie en het slot van de projectie van de negen films in een korte show op zijn bekende manier bij elkaar gesprokkeld. Na elke film bespraken Emile de Gruijter en Jan van Wandelen (Arie Heerkens was er niet bij) de bevindingen van de jury, waarbij de makers complimenten én tips kregen.
Na de pauze was het uur der waarheid daar: Eerste prijs, de wisselbeker én de zaalprijs: “Tweede Kans” van Ronald van Amstel en Wout Roodzant
Tweede prijs en Jacques Groeneveldprijs (humor): “Mijn Favoriete Plekje” van Nancy Dijksman en Rik Kapoen
Derde prijs: “De Vervanger” (the8team)
Maar liefst vier films kregen een nominatie voor het ZH’12 Festival van 20 april 2024 om mee te dingen naar een plekje op het NOVA Festival later dit jaar: “De Vervanger”, “Mijn Favoriete Plekje”, “Tweede Kans” en “Brading Roman Villa” van Willem Kremer.